Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lactase

Lactase

Lactose is een type suiker (om exact te zijn: melksuiker) dat voorkomt in zuivelproducten, zoals bijvoorbeeld melk. Bij een persoon zonder een lactose intolerantie wordt de lactose normaal gesproken afgebroken in de dunne darm. Daarbij splitst het lichaamseigen enzym ‘lactase’ de lactose op in glucose en galactose, zodat deze kunnen worden opgenomen door de darmwand.

Als je lactose intolerant bent dan heb je een tekort aan het lichaamseigen enzym lactase. In sommige gevallen ontbreekt het enzym zelfs helemaal. Hierdoor kan de lactose niet goed afgebroken worden waardoor de darmwand van de dunne darm de stoffen niet kan opnemen. Wanneer lactose niet goed verteerd kan worden door de dunne darm, komt het terecht in de dikke darm.

Als lactose in de dikke darm komt, gaan de darmbacteriën lactose fermenteren om de lactose af te breken. Fermenteren kun je zien als vergisting. Deze vorm van vergisting kan het risico op darmklachten vergroten.

Wat is lactase?

In de tabletten van Intoleran zit het lactase-enzym. Het enzym waar –  jij dus een tekort aan kan hebben als je een lactose intolerantie hebt – kun je aanvullen met lactase uit een tabletje. Als je lactose intolerant bent kan dit tabletje je helpen om voeding te verteren die lactose bevat. De lactase uit het tablet breekt de lactose dan alsnog voor je af*.

Een heel groot deel van de mensen met een lactose intolerantie hebben baat bij deze tabletten en kunnen weer met een gerust hart lactose eten of drinken. Maar het heeft niet op iedereen hetzelfde effect – er zijn altijd uitzonderingen op de regel – voor een klein groepje mensen doet het te weinig om lactose te kunnen consumeren. 

*Bij personen die lactose moeilijk verteren

Verschillende lactase sterktes

De sterkte van lactase wordt uitgedrukt in FCC. Eerst is het belangrijk om te weten waar FCC nu eigenlijk voor staat. FCC staat voor ‘Food Chemical Codex’. De FCC waarde geeft de hoeveelheid actieve enzymen weer die in de lactase tabletten zitten, hoe hoger het getal, des ter krachtiger het tablet. 

De FCC-waarde geeft daarmee ook iets aan over voor welke mensen welke product het beste geschikt is.

Simpel gezegd zijn er 3 zaken belangrijk bij het bepalen welke product het beste bij jou past.

1. Hoe intolerant ben je?

2. Hoe groot zijn de hoeveelheden lactose die je wilt kunnen verteren?

3. Heb je liever een capsule of tablet

Verschillende producten Intoleran

Dit zijn de adviezen die Intoleran geeft bij de heftigheid van de intolerantie en de hoeveelheid lactose die gegeten / gedronken gaat worden:

Once a day

Once a day is een probiotica en bevat een combinatie van 6, door onze eigen diëtisten speciaal geselecteerde, melkzuurfermenten; bacillus coagulans, bacillus subtilis, bifidobacterium animalis lactis, lactobacillus casei, lactobacillus rhamnosus, streptococcus thermophilus en bevat 10 miljard CFU per capsule.

Zeer gemakkelijk in gebruik aangezien er slechts één capsule per dag hoeft te worden ingenomen, hierdoor ook ideaal voor op vakantie en voor kinderen vanaf 4 jaar. Ook geschikt voor dagelijks langdurig gebruik. Bij tijdelijk gebruik, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, houd rekening met de opbouwperiode van 5-14 dagen na het eerste gebruik.

Alle bovenstaande informatie is afkomstig van Intoleran, hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Deel deze pagina:

Iedereen zou buikpijnvrij moeten kunnen eten. Met deze recepten is dit mogelijk. Alle recepten zijn 100% lactosevrij en vrij van sporen van lactose.

Intoleran 2.500

Intoleran 3.000

Intoleran 10.000

Intoleran 20.000

Intoleran Once a day

Andere blogs

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors