Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lactose in medicijnen

Lactose in medicijnen

Niet veel mensen weten dat lactose als vulstof in heel veel verschillende medicijnen zit (dit lees je o.a. in mijn e-book). Ook ik wist dit lange tijd niet. Toen ik dit ontdekte gaf ik bij de apotheek aan dat ik niet tegen lactose kon en vroeg ik om alternatieven voor mijn medicijnen. Wat bleek: die zijn er bijna niet.

De medewerker van de apotheek verzekerde mij gelukkig: “Er zit zo weinig lactose in medicijnen. Daar kun je écht geen last van krijgen.” Mooi dacht ik. Dan is dat probleem ook weer opgelost.

Ik slik dus al jaren iedere avond medicijnen die lactose bevatten. Waaronder medicijnen voor mijn PDS. Die ook lactose bevatten, terwijl lactose juist een trigger bij PDS is. Maar goed, ik zou er geen last van kunnen hebben, dus met die gedachte ging ik verder.

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen: JE KUNT ZEER ZEKER WEL LAST VAN LACTOSE IN MEDICIJNEN HEBBEN.

Geen leuk feit. Maar het is helaas wel zo.

Lange tijd at ik nog producten waar sporen van lactose in konden zitten. Maar ik hield zoveel klachten. Dat ik daar 7 jaar geleden mee gestopt ben. Mijn buik werd rustiger, zo fijn. Maar toen begon er iets op te vallen. Ik had ’s nachts heel veel buikpijn, extreem veel. Wat mij triggerde om eens een tijdje lactase bij mijn medicatie te gaan slikken. Wat bleek? Een wereld van verschil: ik had geen buikpijn meer ’s nachts.

Uiteindelijk bleek de lactose in mijn medicijnen de boosdoener. Ik besprak dit met mijn MDL arts en die gaf aan dat je er wel last van kunt hebben, maar je wel de uitzondering op de regel bent. De meeste mensen hebben er geen last van.

Dat is toch wel even anders dan dat verschillende apothekers mij verteld hebben. Toen ik dit openlijk besprak, bleek er een veel grotere groep onder jullie last te hebben van lactose in medicijnen, dan dat ik oorspronkelijk had gedacht.

Had ik het maar eerder ontdekt dat had heel veel buikpijn gescheeld. Ik slik nu iedere avond lactase pillen van bij mijn medicatie. Ik slik de 20.000 FCC variant. Dankzij deze pillen heb ik ’s nachts geen buikpijn meer!

Blij dat ik mijn kennis met jullie kan delen. Profiteer ervan!

Tips: wil je ook lactase gaan gebruiken? Je kunt beter met een hoge dosering beginnen dan een lage, dan is de kans kleiner dat je nog klachten hebt na het gebruik.

Deel deze pagina:

Iedereen zou buikpijnvrij moeten kunnen eten. Met deze recepten is dit mogelijk. Alle recepten zijn 100% lactosevrij en vrij van sporen van lactose.

Recente recepten

Andere blogs

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors