Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lactosevrij eten bij de McDonalds

Lactosevrij eten bij de McDonalds

Eigenlijk is het best een gek idee toch, dat wij nooit zomaar iets in onze mond kunnen stoppen zonder er over nagedacht te hebben of iets wel lactosevrij is? Ik ben inmiddels al zo lang lactose intolerant dat ik dit af en toe vergeet. Dat wij daar altijd over na moeten denken maakt buiten de deur eten niet altijd even gemakkelijk. Van sommige grote ketens wil je gewoon weten wat je er wel of niet kunt eten omdat je ze door het hele land tegen komt. Bijvoorbeeld van de McDonalds. Wat is hier nou 100% lactosevrij (& dus automatisch ook vrij van sporen van lactose). Ik vertel het je in deze blog,

Helaas is het niet heel veel, maar je kunt nu tenminste wel iets bij de McDonalds eten. Dat is al een goed begin toch?

Glutenvrije hamburger

De hamburger op het glutenvrije broodje is helemaal lactosevrij. Let op: in de ‘normale’ hamburger kunnen sporen van lactose zitten. Maar in de glutenvrije burger dus niet.

Franse frietjes

De Franse frietjes van de McDonalds worden in de frituur alleen gebakken met andere frietjes. Waardoor het frituurvet schoon blijft en er dus geen sporen van andere producten en dus melk in kunnen zitten.

Mayonaise

De mayonaise van de McDonalds is helemaal lactosevrij. Je kunt dus gewoon een lekker sausje eten bij je frietjes. Let op: de bekende fritessaus van de McDonalds bevat lactose, dus die mag je niet.

Andere sauzen

Je mag nog meer sauzen bij de McDonalds. De volgende sauzen zijn allemaal lactosevrij: zoetzure saus, BBQ saus, de chilisaus & de mosterd saus

Let op: dit geld voor de McDonalds in Nederland. In het buitenland kunnen ingrediënten anders zijn.

Zelf de allergenen checken

Wil jij zelf in de gaten kunnen houden of nieuwe producten bij de McDonalds lactosevrij zijn? McDonalds geeft heel overzichtelijk weer, welke producten er voor jou wel en niet kunnen. Je zoekt dit op als volgt:

  1. Open de McDonalds app
  2. Ga onderin het menu naar de drie puntjes (helemaal rechts)
  3. Klik op een product categorie (bijvoorbeeld rundvlees)
  4. Klik op het desbetreffende product (hamburger)
  5. Klik op het allergenen kopje

Zo kun je per product zien of er wel of geen lactose in het product zit. Handig toch?

Deel deze pagina:

Iedereen zou buikpijnvrij moeten kunnen eten. Met deze recepten is dit mogelijk. Alle recepten zijn 100% lactosevrij en vrij van sporen van lactose.

Recente recepten

Andere blogs

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors