Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lactosevrij snoep

Lactosevrij snoep

Wist je dat er ook regelmatig lactose in snoep zit? Niet iets dat je direct zou verwachten. Toch komt het vaker voor dan je denkt. Wat maar weer benadrukt hoe belangrijk het is om alle etiketten van de producten die je wilt kopen te lezen. Snoep is helaas geen uitzondering op de regel.

Simpel gezegd zijn er twee varianten die je kunt tegenkomen:

1. Het bevat lactose.

2. Het kan sporen van lactose bevatten.

Katja is bijvoorbeeld een merk waarin je vaak lactose tegenkomt. Bijna alle winegums van Katja kunnen lactose bevatten. De Katja yoghurtgums bevatten ook echt daadwerkelijk lactose.

Ongeveer 3 jaar geleden kwam ik voor het eerst ‘lactose’ tegen op een verpakking van Haribo. Op dat moment constateerde ik dat op een verpakking in Italië. Ik had goede hoop dat het in Nederland nog niet zo ver zou zijn, maar Nederland volgde heel snel. In heel veel Haribo varianten kan tegenwoordig lactose zitten. Persoonlijk ben ik hier echt zuur van, want ik was erg fan van Haribo.

Voorbeelden van varianten van Haribo waar lactose in kan zitten zijn: kikkers, cherries, starmix, beren, bananas, zoute rijen en nog veel meer varianten. Let op: ook de kinderverpakkingen kunnen melk bevatten.

Nu hoor ik je denken: wat kan ik dan nog wel eten? Of wat kan ik mijn kind nog wel te snoepen geven?

Er zijn nog heel veel opties. Onderstaande varianten zijn allemaal 100% lactosevrij (& koemelkvrij), dus ook vrij van sporen van lactose:

  • Red band Original mix
  • Maoam maomixx
  • Redband dropfruit duo’s
  • Autodrop cadillacs
  • Frisia marshmallows
  • Look o look snoepveters
  • Skiittles fruits
  • Van Melle toffees fruit smaken

Wil je meer varianten leren kennen? Op de lactosevrije boodschappenlijst staan meer lactosevrije opties die te koop zijn bij de Albert Heijn en Jumbo. Regelmatig komt daar ook een snoep special in voor.

Oh en voordat ik het vergeet: het zit bijvoorbeeld ook in chupa chups lollies. Check dus écht alles voordat je het in je mond stopt of in die van je kids.

Deel deze pagina:

Iedereen zou buikpijnvrij moeten kunnen eten. Met deze recepten is dit mogelijk. Alle recepten zijn 100% lactosevrij en vrij van sporen van lactose.

Recente recepten

Andere blogs

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors