Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lactosevrije boodschappenlijst

Lactosevrije boodschappenlijst

Elf jaar geleden kreeg ik de diagnose ‘lactose intolerant’. Op advies van mijn maag darm lever arts begon ik aan een lactosevrij dieet. ‘Want hoe moeilijk kan lactosevrij eten nou zijn?’ Wat heb ik mij daarin vergist!

Het eerste moment waarop het misging was de volgende ochtend aan het ontbijt. Ik nam een boterham met american filet en zat een half uur later met heel veel buikpijn op het toilet. Ik vroeg mij hardop af: hoe dan? Ik besloot alle producten te controleren die ik gegeten had. Wat bleek? In american filet zat lactose, dat was dus de boosdoener geweest.

Grappig feitje: ik ontdekte ook dat er appelsap in filet american zat. Echt je wordt in de industrie genept waar je bijstaat, maar dat terzijde.

Ik besloot toch de hulp in te roepen van een diëtist. Haar advies was om 6 weken lang niets met lactose te eten/drinken. Daarna zouden we langzaam lactose gaan herintroduceren in mijn voedingspatroon. Ik at keurig 6 weken lang geen lactose. Toen begon het herintroduceren van lactose in mijn voeding. Op advies van de diëtist begon ik met een bakje yoghurt, want ik yoghurt zit door de zuurgraad minder lactose. Ik had vrijwel direct heel veel buikpijn en werd er vervolgens echt goed ziek van. Terug naar de diëtist: die had dit ook nog niet eerder meegemaakt dat iemand helemaal geen lactose verdroeg, helaas was zij hierdoor ook niet meer instaat om mij van goede adviezen te voorzien.

Het voelde alsof ik van het kastje naar de muur werd gestuurd. Ik besloot om alles over lactose, een lactosevrij eetpatroon en een lactose intolerantie te leren.

Dat werpt nu zijn vruchten af, want ik heb nog maar weinig buikpijn. Dit komt omdat ik heel goed weet wat ik wel en niet kan eten en precies weet waar lactose inzit. Zelfs in van die belachelijke dingen als sommige tandpasta’s (dit lees je o.a. in mijn e-book).

Op Instagram en Facebook krijg ik dagelijks berichtjes van mensen die nieuw zijn in de lactosevrije wereld en worstelen met het lactosevrije eten. Heel veel mensen zien door het bos de bomen niet meer. Dat snap ik helemaal want de voedingsindustrie maakt het ook niet erg makkelijk voor ons.

Omdat zoveel mensen met dit probleem worstelen besloot ik een lactosevrije boodschappenlijst te maken. Waarop alle producten 100% lactosevrij zijn,100% lactosevrij betekent ook vrij van sporen van lactose. Al deze producten kun je dus met een gerust hart eten zonder ziek te worden.

Nu hoor ik je denken: ‘maar wat als er een product op die lijst wijzigt en er ineens wel lactose inzit?’. Goed punt! Om die reden controleer ik iedere maand de boodschappenlijst handmatig, ik lees alle 400-500 etiketten nogmaals en verstuur je per mail een geüpdatet boodschappenlijst. Zodat je alle producten met een gerust hart kunt blijven eten.

De boodschappenlijst is gebaseerd op het assortiment van de Albert Heijn en de Jumbo. Op iedere lijst staan 200 tot 250 producten die je dagelijks eten. Met de volgende categorieën: ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes, snoep, koek en de borrel.

Je betaald eenmalig €14,99 voor de boodschappenlijst en krijgt daarvoor iedere maand, een jaar lang, een geüpdatet boodschappenlijst in de mail.

Wil jij ook geen buikpijn meer? Bestel de lactosevrije boodschappenlijst hier.

Sidenote: de boodschappenlijst is ook 100% koemelkvrij.

Deel deze pagina:

Iedereen zou buikpijnvrij moeten kunnen eten. Met deze recepten is dit mogelijk. Alle recepten zijn 100% lactosevrij en vrij van sporen van lactose.

Recente recepten

Andere blogs

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors