Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pasta met asperges & spinazie- avocadosaus

Lactosevrij diner recept

Pasta met asperges & spinazie- avocadosaus

Beschrijving

Deze pasta zit bomvol groenten en gezonde vetten dankzij een pastasaus op basis van avocado en spinazie. Voeg daar nog een groene asperges aan toe, plantaardige feta en pijnboompitten en je hebt een knaller van een gezonde pasta.

Ingrediënten

  • 250 gram groene asperges
  • 150 gram pasta
  • 100 gram plantaardige feta (merk: Jumbo huismerk / Albert Heijn huismerk)
  • 35 gram pijnboompitten (10 gram extra voor garnering)
  • 25 gram vegan parmezaan (merk: Violife)
  • 100 ml pasta water
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 tl olijfolie
  • 1 avocado
  • 1/4 citroen
  • Snuf Chili vlokken
  • Bereidingswijze

    Stap 1

    Snipper de ui en snijd de asperges in kleine stukjes. Bak de ui 2 minuten en voeg dan de asperges toe en bak voor 10 minuten.

    Stap 2

    Kook ondertussen de pasta beetgaar en bewaar 125 ml pasta water. Rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin van kleur zijn.

    Stap 3

    Maak de saus door de spinazie, basilicum, de knoflook, de olijfolie, het citroensap, de avocado, de pijnboompitten, de plantaardige Parmezaan en het pasta water.

    Stap 4

    Roer de pasta door de saus, voeg de rode ui en asperges toe.

    Stap 5

    Top af met plantaardige feta, extra pijnboompitten, basilicum blaadjes, olijfolie en chilivlokken.
    Boodschappen bestellen

    Deel dit recept:

    Hi! Mijn naam is Inge

    Iedereen zou buikpijnvrij moeten kunnen eten. Met deze recepten is dit mogelijk. Alle recepten zijn 100% lactosevrij en vrij van sporen van lactose.

    Meer recepten

    Recente recepten

    Generic selectors
    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Post Type Selectors