Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Chocolade cupcakes

Lactosevrije cupcakes

Chocolade cupcakes

Beschrijving

Lactosevrije chocolade cupcakes, als je net lactose intolerant bent heb je vast het idee dat je dit nooit meer gaat eten. Niks is minder waar! Ondanks dat er in veel chocolade sporen van lactose zitten – is het nog steeds mogelijk – zoals in dit geval met cacao. Hoef je ook niet eindeloos door de supermarkt te struinen naar lactosevrije chocolade, cacao kun je namelijk bij iedere supermarkt halen. De ‘buttercream’ is natuurlijk ook lactosevrij en dus op basis van plantaardige boter. Dit recept is op basis van 14 cupcakes.

Ingrediënten

  • 100 gram suiker
  • 100 gram bruine suiker
  • 100 gram bloem
  • 115 ml plantaardige melk (merk: huismerk Albert Heijn of Jumbo)
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 2 grote eieren
  • 4 tl vanille extract
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 1/2 tl bakingsoda
  • Snuf zout
  • 225 gram plantaardige boter (op kamertemperatuur)
  • 400 gram poedersuiker
  • 45 ml plantaardige slagroom (merk: Alpro opklopbaar)
  • Bereidingswijze

    Stap 1

    Maak eerst de ‘buttermilk’ dit doe je door de plantaardige melk en azijn bij elkaar te voegen en door te roeren. Zet apart. Verwarm de oven voor op 175 graden.

    Stap 2

    Voeg de bloem, 40 gram cacao, suiker, het zout, het bakpoeder en de baking soda samen. Roer met een garde door.

    Stap 3

    Klop de eieren. Voeg de eieren, de zonnebloemolie, 2 tl vanille extract en de bruine suiker samen. Roer door met een garde tot het beslag een gladde massa is.

    Stap 4

    Voeg de helft van de ‘natte’ ingrediënten bij de ‘droge’ ingrediënten. Klop dit met de garde voor 10 seconde door. Voeg de ‘buttermilk’ toe en de rest van het beslag. Roer door tot er geen klontjes meer inzitten (20 tot 30 seconden roeren).

    Stap 5

    Neem een muffintray en leg hier de muffin vormpjes in. Vul de vormpjes tot de helft (niet hoger!) en schuif voor 18 minuten in de oven. Test met een saté prikker of de cupcakes goed zijn: komt de prikker er schoon uit? Dan is het goed!

    Stap 6

    Maak de buttercream: klop de plantaardige boter 2 minuten met een mixer tot de boter mooi glad is. Voeg 2 tl vanille aroma, de plantaardige slagroom en het zout toe. Voeg vervolgens beetje bij beetje de poedersuiker en 40 gram cacao toe. Als alle ingrediënten opgenomen zijn mix je nog 1 minuut door. Stop de buttercream in een spuitzak en spuit op de afgekoelde cupcake.
    Strijkweken

    Deel dit recept:

    Hi! Mijn naam is Inge

    Iedereen zou buikpijnvrij moeten kunnen eten. Met deze recepten is dit mogelijk. Alle recepten zijn 100% lactosevrij en vrij van sporen van lactose.

    Meer recepten

    Recente recepten

    Generic selectors
    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Post Type Selectors