Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Crunchy aardappelsalade met komkommer en dille

Crunchy aardappelsalade met komkommer en dille

Beschrijving

Dat je bij een gerecht geen vlees hoeft te missen bewijst dit recept. De combinatie van krokante aardappeltjes, samen met de romige (plantaardige) kwark, dille, mosterd, komkommer en chilivlokken maken dat je écht gaat watertanden! Mega makkelijk om te maken en top als lunch of bijgerecht bij de bbq!

Ingrediënten

  • 1 KG aardappels
  • 400 gram plantaardige kwark (merk: Alpro)
  • 7.5 gram dille
  • 1 komkommer
  • ½ citroen
  • ½ sjalot
  • 1.5 el mayonaise
  • 2 tl grove dijon mosterd
  • 1 tl chili vlokken
  • Flinke scheut olijfolie
  • Peper en zout
  • Bereidingswijze

    Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220 graden.

    Stap 2

    Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Als je de aardappels kunt doorprikken zonder weerstand, zijn ze goed. Plet de aardappels op een vel bakpapier met de achterkant van een zwaar glas. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, peper en zout.

    Stap 3

    Schuif in de oven voor 40 minuten. Draai na 20 minuten de aardappels een voor 1 om. Besprenkel opnieuw met olijfolie.

    Stap 4

    Maak ondertussen de dille kwark. Was en rasp de komkommer. Knijp het vocht uit de komkommer en voeg dan toe aan de yoghurt. Snij de sjalot en dille fijn. Knijp het sap uit de citroen en voeg samen met de mayonaise, Dijon mosterd, komkommer, dille en sjalot toe aan de plantaardige kwark.

    Stap 5

    Top de salade af met de chilivlokken en wat extra zout.
    Boodschappen bestellen

    Deel dit recept:

    Hi! Mijn naam is Inge

    Iedereen zou buikpijnvrij moeten kunnen eten. Met deze recepten is dit mogelijk. Alle recepten zijn 100% lactosevrij en vrij van sporen van lactose.

    Meer recepten

    Recente recepten

    Generic selectors
    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Post Type Selectors