Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Frisse salade met komkommer, plantaardige yoghurt en rode ui 

Lactosevrije lunch

Frisse salade met komkommer, plantaardige yoghurt en rode ui 

Beschrijving

Misschien herken je het wel, je mist de frisse smaak van ‘yoghurt’ die wellicht van vroeger kent (voordat je lactose intolerant werd). Die frisse smaak miste ik ook en begon dus met experimenteren voor een nieuwe dip / salade die echt fris smaakt! 🥳 De basis is kokos yoghurt, want die is per definitie veel frisser van smaak dan soja yoghurt. Maak je de salade / dip op tijd? Dan proef je niets meer van de kokos!

Ingrediënten

  • 400 gram kokos yoghurt merk: Albert Heijn huismerk)
  • 1/2 bakje verse dille
  • 1 komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • 10 ml rode wijnazijn
  • 1,5 tl knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • Bereidingswijze

    Stap 1

    Breng de plantaardige yoghurt op smaak met de rode wijnazijn, knoflookpoeder en peper en zout. Hak de dille fijn en voeg toe aan de yoghurt. Zet apart in de koelkast. Wil je de kokossmaak helemaal niet meer proeven? Doe dit dan 2 uur voordat je de dip / salade afmaakt.

    Stap 2

    Snijd de komkommer in dunne plakjes met een dunschiller en snij de rode ui flinterdun. Meng voor de plantaardige yoghurt heen.

    Stap 3

    Serveer het gerecht als bijgerecht of geniet van een lekkere dip voor bijvoorbeeld naturel chips!

    Deel dit recept:

    Hi! Mijn naam is Inge

    Iedereen zou buikpijnvrij moeten kunnen eten. Met deze recepten is dit mogelijk. Alle recepten zijn 100% lactosevrij en vrij van sporen van lactose.

    Meer recepten

    Recente recepten

    Generic selectors
    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Post Type Selectors