Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lotus speculoos ijstaart

Lactosevrij toetje

Lotus speculoos ijstaart

Beschrijving

Nu is lotus speculoos op zichzelf staand al lekker. Maar in deze ijstaart is het ronduit geweldig! Met dit dessert steel je tijdens een dinertje echt de lactosevrije show. Ik heb dit recept inmiddels meerdere malen op tafel gezet voor vrienden en familie en steeds krijg ik dezelfde vraag: “Is dit écht lactosevrij!?”. Het perfecte toetje om indruk mee te maken!

Ingrediënten

 • 200 gram speculoos (merk: Lotus Biscoff)
 • 160 gram gecondenseerde kokosmelk (merk: Naturescharm, te koop bij Albert Heijn of Jumbo)
 • 300 ml plantaardige slagroom (merk: Alpro opklopbaar)
 • 16 lotus biscoff koekjes
 • Bereidingswijze

  Stap 1

  Klop de plantaardige slagroom op totdat deze goed stijf is. Verwarm in een pan de Lotus Biscoff pasta en in een andere pan de gecondenseerde kokosmelk. op laag vuur. Blijf roeren totdat het allemaal net vloeibaar is. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

  Stap 2

  Giet de kokosmelk en lotus pasta door de opklopte slagroom. Spatel rustig alles door elkaar (let op je wilt het luchtige behouden).

  Stap 3

  Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier en verdeel een laag koekjes over de bodem. Laat steeds wat ruimte tussen de koekjes. Giet het beslag over de koekjes. Breng een nieuwe laag koekjes aan op dezelfde hoogte als de eerste laag koekjes.

  Stap 4

  Schuif voor minimaal 3 uur in de vriezer. Snij vervolgens het geheel in stukken en je hebt heerlijke Lotus biscoff bars als toetje!
  Strijkweken

  Deel dit recept:

  Hi! Mijn naam is Inge

  Iedereen zou buikpijnvrij moeten kunnen eten. Met deze recepten is dit mogelijk. Alle recepten zijn 100% lactosevrij en vrij van sporen van lactose.

  Meer recepten

  Recente recepten

  Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors