Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

IJstaart met stroopwafelkoekjes en witte chocolade

IJstaart met stroopwafelkoekjes en witte chocolade

Beschrijving

Deze lactosevrije ijstaart is perfect voor je zoete cravings. Om met je vrienden te delen of juist steeds zelf een stukje van te nemen als je ‘s avonds zin hebt in een lekker toetje. Witte lactosevrije chocolade en stroopwafelkoekjes, is de perfecte combinatie!

Ingrediënten

  • 180 gram witte vegan chocolade (merk: Jumbo huismerk)
  • 160 gram gecondenseerde kokosmelk (merk: Naturescharm, te koop bij Albert Heijn of Jumbo)
  • 300 ml plantaardige slagroom (merk: Alpro opklopbaar)
  • 16 stroopwafelkoekjes (merk: Punselies)
  • Bereidingswijze

    Stap 1

    Klop de plantaardige slagroom stijf.

    Stap 2

    Zet een pan met water op het vuur waar je een hitte bestendig kommetje in kunt zetten, zonder dat er water in kan komen. Smelt hier de chocolade in. Laat vervolgens afkoelen.

    Stap 3

    Schenk de gecondenseerde kokosmelk door de slagroom en spatel voorzichtig door (heel rustig). Doe precies hetzelfde met de afgekoelde lactosevrije witte vegan chocolade.

    Stap 4

    Bedek een ovenschaal met bakpapier en leg op de bodem 8 Punselies stroopwafelkoekjes. Schenk het beslag hier langzaam overheen. Top af met nogmaals 8 koekjes.

    Stap 5

    Zet de ijstaart minimaal 3 uur in de vriezer.
    Strijkweken

    Deel dit recept:

    Hi! Mijn naam is Inge

    Iedereen zou buikpijnvrij moeten kunnen eten. Met deze recepten is dit mogelijk. Alle recepten zijn 100% lactosevrij en vrij van sporen van lactose.

    Meer recepten

    Recente recepten

    Generic selectors
    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Post Type Selectors