Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lactosevrije pita’s met oregano

Lactosevrije pita’s met oregano

Beschrijving

Griekse pita’s zijn een waar feestje voor je mond. Zacht, luchtig en super smaakvol. Een veelzijdig product want je kunt het voor allerlei gerechten gebruiken maar bijvoorbeeld ook voor door een baba ganoush dip of lactosevrije tzatziki.

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 300 ml lauwwarm water
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 tl honing
  • 15 ml olijfolie
  • 10 gram zout
  • Snuf oregano
  • Bereidingswijze

    Stap 1

    Schenk het lauwwarme water in een kommetje en roer hier de honing en gist doorheen. Zet apart voor 10 minuten.

    Stap 2

    Doe de bloem in een ruime kom voeg vervolgens de olijfolie en het zout toe. Giet het gistmengsel bij de bloem en kneed voor 10 minuten

    Stap 3

    Vet de bovenkant van de bol deeg in en dek de kom af met aluminiumfolie. Laat het deeg 30 minuten rusten. Haal vervolgens het deeg uit de kom en verdeel het in 8 tot 12 gelijke delen. Rol ieder deel tot een bol, druk het deeg plat en rol met behulp van een deegroller tot een rondje uit.

    Stap 4

    Verwarm wat olie in de pan en leg hier het deeg in. Bak de pita aan beide zijden voor 2 minuten. Besprenkel met wat oregano.
    Bol AlgemeenBol Algemeen

    Deel dit recept:

    Hi! Mijn naam is Inge

    Iedereen zou buikpijnvrij moeten kunnen eten. Met deze recepten is dit mogelijk. Alle recepten zijn 100% lactosevrij en vrij van sporen van lactose.

    Meer recepten

    Generic selectors
    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Post Type Selectors