Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Luchtig bruin brood

Luchtig bruin brood

Beschrijving

Wil jij ook écht lekker lactosevrij brood eten? Vers brood is dan het allerlekkerste. Wist je dat het helemaal niet zo moeilijk is om zelf te maken? Met deze kant en klare lactosevrije mix die bij de Albert Heijn te koop is, heb je zo een vers, luchtig, lactosevrij brood op tafel staan. Nieuwsgierig naar alle stappen? Kijk de video hieronder! Let op je kunt ongeveer 3 dagen van zo’n brood eten met twee personen.

Ingrediënten

 • Abdij broodmix donker (te koop bij Albert Heijn)
 • Benodigdheden

 • Gietijzeren pan
 • Standmixer
 • Bakpapier
 • Bereidingswijze

  Stap 1

  Doe 500 gram van de broodbakmix in een kom. Voeg 300 ml lauwwarm water toe en een snuf zeezout. Kneed het deeg 8 min met een standmixer op stand 3.

  Stap 2

  Maak een theedoek vochtig met een plantenspuit of een beetje water. Dek het brood af en laat 30 min staan.

  Stap 3

  Haal het deeg uit de kom en leg op een schoon aanrecht. Druk de lucht gedeeltelijk uit het deeg door het plat te duwen. Rek het deeg uit tot een rechthoek.

  Stap 4

  Rol het deeg op, terwijl je het deeg tijdens het oprollen steeds een beetje naar jezelf toe trekt. Zo komt er spanning op het deeg te staan. Rol het deeg nu andersom op.

  Stap 5

  Terug in de kom. Dek de kom weer af met een theedoek. Laat 60 minuten staan (na 45 min de oven aanzetten op 220 graden met de gietijzerenpan in de oven).

  Stap 6

  Leg het brood op bakpapier. Snij in met een scherp mes. In een rechte lijn of kruis (ongeveer 1 cm diep) Haal de deksel van de pan en leg het brood in de pan. Bak in 30 minuten af met de deksel op de pan.

  Stap 7

  Haal het brood direct uit de pan om te voorkomen dat het verder bakt. Laat volledig afkoelen voordat je het brood aansnijd.

  Deel dit recept:

  Hi! Mijn naam is Inge

  Iedereen zou buikpijnvrij moeten kunnen eten. Met deze recepten is dit mogelijk. Alle recepten zijn 100% lactosevrij en vrij van sporen van lactose.

  Meer recepten

  Recente recepten

  Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors