Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Orzo met gepofte aubergine en knoflook

Lactosevrij diner

Orzo met gepofte aubergine en knoflook

Beschrijving

Je hebt lovers & haters van aubergines. Lange tijd rekende ik mijzelf tot de tweede categorie. Maar ik heb aubergines echt leren waarderen. Je moet wel weten hoe je ze goed bereid om ze écht smaakvol te maken. Ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat jij, nadat je dit recept gemaakt hebt, ook fan van aubergines bent!

Ingrediënten

  • 250 gram cherry tomaten
  • 150 gram orzo
  • 300 ml passata
  • 2 handen plantaardige mozzarella (merk: huismerk Jumbo / Albert Heijn of Violife)
  • 2 aubergines
  • 1 rode ui
  • 1 bol knoflook
  • 20 blaadjes basilicum
  • Chili vlokken (indien je van spicy houdt)
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • Bereidingswijze

    Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Stap 2

    Leg de aubergine op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de hele aubergine. Schuif in de oven en laat 60 min poffen.

    Stap 3

    Snij de bovenkant van de bol knoflook af. Zodat je de bovenkant van de knoflookteentjes ziet. Giet wat olijfolie in de bol. Schuif de knoflookbol de laatste 30 min bij de aubergine in de oven. Haal vervolgens de aubergine en knoflookbol uit de oven en laat afkoelen.

    Stap 4

    Snij de rode ui fijn en vierendeel de cherrytomaatjes. Snij de aubergine door het midden en haal het vruchtvlees eruit.

    Stap 5

    Verwarm in een pan wat olijfolie en voeg hier de rode ui aan toe, bak totdat de ui glazig is. Voeg vervolgens de helft van de knoflookbol toe door de teentjes uit de bol te knijpen. Prak de teentjes en voeg samen met het vruchtvlees van de aubergine toe aan de pan. Bak het geheel 2 minuten.

    Stap 6

    Kook de orzo in 10 min beetgaar.

    Stap 7

    Voeg vervolgens de cherrytomaten toe en bak het geheel 5 minuten door. Schenk de passata in de pan en roer door. Verdeel twee handen plantaardige mozzarella door de pan. Verwarm door totdat de mozzarella gesmolten is.

    Stap 8

    Voeg de orzo toe aan de pan met saus.

    Stap 9

    Top de orzo af met verse basilicum blaadjes, chili vlokken (indien je van spicy houdt) en peper en zout.
    Boodschappen bestellen

    Deel dit recept:

    Hi! Mijn naam is Inge

    Iedereen zou buikpijnvrij moeten kunnen eten. Met deze recepten is dit mogelijk. Alle recepten zijn 100% lactosevrij en vrij van sporen van lactose.

    Meer recepten

    Recente recepten

    Generic selectors
    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Post Type Selectors