Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Parelcouscous salade met gebakken gamba’s

Lactosevrije lunch

Parelcouscous salade met gebakken gamba’s

Beschrijving

Sommige mensen eten het liefst alleen zomers een maaltijdsalade, ik eet het liefst het hele jaar door maaltijdsalades. Met één voorwaarde: een maaltijdsalade moet goed vullend zijn. Deze salade bevat een hele dosis gezonde vetten dankzij de avocado en gamba’s. Dus naast vullend ook écht gezond!

Ingrediënten

  • 125 gram cherry tomaten
  • 100 gram gamba’s
  • 65 gram parelcouscous
  • 1/3 komkommer
  • 2 citroenen
  • 1 rode ui
  • 1/2 avocado
  • 20 blaadjes basilicum (of meer)
  • Olijfolie
  • Water
  • Peper & zout
  • Toppings

  • Spaanse peper
  • Geen fan van gamba’s? Gebruik dan kippendijfiletblokjes!
  • Bereidingswijze

    Stap 1

    Kook de parelcouscous in kokend water in 12 minuten gaar. Spoel koud af en giet af.

    Stap 2

    Maak de dressing door de avocado, basilicum, citroensap, water en olijfolie te blenden. Proef & check of de saus de gewenste smaak / dikte heeft.

    Stap 3

    Bak de gamba’s jn 3 minuten per kant goudbruin. Laat afkoelen.

    Stap 4

    Voeg alle groenten en de parelcouscous samen op een mooi bord. Tot af met de gamba’s & de dressing.

    Deel dit recept:

    Hi! Mijn naam is Inge

    Iedereen zou buikpijnvrij moeten kunnen eten. Met deze recepten is dit mogelijk. Alle recepten zijn 100% lactosevrij en vrij van sporen van lactose.

    Meer recepten

    Recente recepten

    Generic selectors
    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Post Type Selectors