Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Shakshuka met plantaardige dille yoghurt

Lactosevrij diner

Shakshuka met plantaardige dille yoghurt

Beschrijving

Shakshuka de letterlijke vertaling is ‘een mengsel’. Dit mengsel heeft een basis van rode paprika en tomaat. De saus bestaat volledig uit groenten en specerijen. Een gezond recept mogen we dit dan ook wel noemen. Met Shakshuka kun je eindeloos variëren, kies de toppings die jij lekker vindt. Ik top dit recept af met een plantaardige dille yoghurt dat zorgt ervoor dat het gerecht een frisse touch krijgt.

Ingrediënten

  • 2 punt paprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 citroen
  • 2 el plantaardige kwark
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/2 tl suiker
  • 5 takjes dille
  • 3 of 4 eieren
  • Peper & zout
  • 1 blik gepelde tomaten van 400 gram
  • 150 gram plantaardige feta (merk: Violife)
  • Stokbrood
  • Toppings

  • Peterselie
  • Bereidingswijze

    Stap 1

    Neem 2 el yoghurt, voeg het sap van 1/4 citroen aan toe. Hak de dille fijn en voeg toe aan de yoghurt. Top af met wat zout en zet apart.

    Stap 2

    Snipperde ui en snij de paprika in kleine blokjes. Verhit wat olie in een pan en voeg hier de ui aan toe. Bak op gemiddeld vuur voor zo’n 4 minuten. Voeg dan de paprika toe en bak 3 minuten. Bak ondertussen het stokbrood af.

    Stap 3

    Voeg het paprikapoeder, komijnpoeder en chilipoeder toe. Voeg de suiker en het zout toe. Pers een knoflook teen uit en bak voor 3 minuten mee. Voeg dan de gepelde tomaten in blik toe. Stamp fijn met een stamper of vork. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur. Maak drie kuiltjes in de saus en verdeel hier 3 of 4 eieren in. Leg een deksel op de bank en bak voor 5 minuten op laag vuur.

    Stap 4

    Snijd het stokbrood in plakjes en bestrijk met olijfolie. Bak het stokbrood met de olijfolie kant in een pan voor zo’n 3 minuten. Je bakt ze tot ze mooi goudbruin zijn.

    Stap 5

    Rasp de citroen over de shakshuka. Hak de peterselie fijn en verdeel ook over de shakshuka. Top shakshuka af met citroen partjes en de yoghurt dille saus en eet met het stokbrood.
    Boodschappen bestellen

    Deel dit recept:

    Hi! Mijn naam is Inge

    Iedereen zou buikpijnvrij moeten kunnen eten. Met deze recepten is dit mogelijk. Alle recepten zijn 100% lactosevrij en vrij van sporen van lactose.

    Meer recepten

    Recente recepten

    Generic selectors
    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Post Type Selectors