Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sticky chicken met gezuurde groenten

Lactosevrij diner

Sticky chicken met gezuurde groenten

Beschrijving

Stel je even kip voor die heerlijk verrijkt wordt met de smaak van honing, sojasaus en gember. Die smaak is in één woord: GEWELDIG! In een perfect gerecht zijn zoet en zuur perfect in balans. Dit is zo’n voorbeeld: de limoen geef de kip een zuurtje, terwijl de honing de kip zoet maakt en veel diepgang geeft. Krokant van buiten, maar heerlijk zacht van binnen. Deze sticky chicken tover je met een beetje geduld zo bij jou thuis op tafel. Het enige element waar je wat geduld voor moet opbrengen is de de saus van de kip. Die moet namelijk inkoken zodat je echt een wat vollere glaze voor je kip krijgt. Je maakt het recept helemaal af door het op te dienen met sesamzaadjes, gezuurde groenten en rijst.

Ingrediënten

  • 400 a 500 gram kippendij blokjes
  • 150 gram basmatirijst
  • 30 ml olijfolie
  • 10 ml sesamolie
  • 15 ml witte wijnazijn
  • 45 gram honing
  • 2 knoflooktenen
  • ¼ limoen
  • 1 lente-ui
  • 1 grote duim gember
  • Chilivlokken
  • Peper & zout
  • Toppings

  • Sesamzaad
  • Gezuurde groenten: komkommer, paprika uit pot etc (wees creatief)
  • Bereidingswijze

    Stap 1

    Ontvel de knoflook en hak fijn, maak de gember schoon en hak snij fijn.

    Stap 2

    Begin met het maken van de marinade, voeg de volgende ingrediënten bij elkaar: olijfolie, sesamolie, sojasaus, witte wijnazijn, honing, knoflook, gember. Breng de marinade op smaak met wat chilivlokken, fijngemalen peper en een beetje limoensap.

    Stap 3

    Doe de kippendij blokjes in een kom en giet hier de marinade overheen. Laat 15 minuten staan om te marineren. Druk het vocht met je hand uit de kip en giet de overgebleven marinade in een pan. Breng de marinade aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur laag en laat je de marinade langzaam indikken tot een glaze. Bak ondertussen de kip totdat deze net goudbruin kleurt dit zal zo’n 7 minuten duren.

    Stap 4

    Kook de basmatirijst in 10 minuten gaar.

    Stap 5

    De glaze is goed als je een pollepel door de pan kan halen en er een lijn blijft staan en het vocht niet direct terugstroomt. Haal de kip door de glaze en bak de kip nog even kort door (3 min). Snij ondertussen de lente-ui in fijne ringen.

    Stap 6

    Breng de gezuurde groenten op smaak. Bij komkommer doe je dit bijvoorbeeld door de komkommer aan te maken in witte balsamico azijn of door een saladedressing aan de komkommer toe te voegen. Geen fan van gezuurde groenten? Voeg alleen komkommer toe.

    Stap 7

    Serveer de kip op de rijst met daarnaast de gezuurde groenten. Top af met sesamzaadjes en de lente-ui ringen.
    Boodschappen bestellen

    Deel dit recept:

    Hi! Mijn naam is Inge

    Iedereen zou buikpijnvrij moeten kunnen eten. Met deze recepten is dit mogelijk. Alle recepten zijn 100% lactosevrij en vrij van sporen van lactose.

    Meer recepten

    Recente recepten

    Generic selectors
    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Post Type Selectors