Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Worteltjestaart

Lactosevrije cake

Worteltjestaart

Beschrijving

Groenten kunnen eigenlijk heel goed in een bakrecept. Ooit kwam iemand op het idee om dit met zoete wortels te doen. Geniaal! Want het past uitstekend in een cake. Daarom dit heerlijke lactosevrije recept voor worteltjestaart of zoals de Amerikanen zeggen: carrot cake.

Ingrediënten

  • 200 gram bruine suiker
  • 200 gram bloem
  • 100 gram julienne wortel
  • 60 gram plantaardige yoghurt
  • 115 ml olijfolie
  • 2 eieren
  • 1,5 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl bakingsoda
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 55 gram plantaardige boter
  • 110 gram plantaardige roomkaas (merk: Violife)
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 tl vanillepoeder of aroma
  • Toppings

  • pecan noten
  • Bereidingswijze

    Stap 1

    Haal de plantaardige roomkaas 2 uur van tevoren uit de koelkast.

    Stap 2

    Verwarm de oven voor op 175 graden.

    Stap 3

    Meng de plantaardige yoghurt, olijfolie, eieren en vanille extract door elkaar heen met een spatel. Zet apart.

    Stap 4

    Meng de bruine suiker, bloem, kaneel, bakingsoda, bakpoeder en zout door elkaar heen. Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en spatel het beslag door elkaar totdat er een egale massa ontstaat. Voeg de julienne wortel toe en meng door het beslag.

    Stap 5

    Vet een cakevorm in en bekleed de onderkant en zijkanten van de vorm met bakpapier.

    Stap 6

    Bak de cake tussen de 40 en 50 minuten af. Prik de cake na 40 min in met een saté prikker. Komt de prikker er ‘schoon’ uit? Dan is de cake klaar!

    Stap 7

    Smelt de plantaardige boter in een pan. Blijf de boter gedurende 5 tot 10 min roeren totdat de boter goud van kleur wordt (boter gaat eerst borrelen). Laat de boter 15 min in de koelkast afkoelen.

    Stap 8

    Klop de plantaardige roomkaas luchtig met een mixer. Voeg vervolgens de afgekoelde boter toe en het vanillepoeder (extract), mix kort door. Voeg vervolgens lepel voor lepel de poedersuiker toe. Klop tot een glad geheel.

    Stap 9

    Laat de icing 15 min afkoelen in de koelkast en besmeer je cake ermee.

    Stap 10

    Top af met wat pecan noten.
    Strijkweken

    Deel dit recept:

    Hi! Mijn naam is Inge

    Iedereen zou buikpijnvrij moeten kunnen eten. Met deze recepten is dit mogelijk. Alle recepten zijn 100% lactosevrij en vrij van sporen van lactose.

    Meer recepten

    Recente recepten

    Generic selectors
    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Post Type Selectors